Ένα επώνυμο blog που γράφει και αναδημοσιεύει θέματα που αφορούν τον Καποδιστριακό Δήμο Πάργας. Oι αναρτήσεις του δεν αποτελούν υποχρεωτικά και άποψη του διαχειριστή
Για αναρτήσεις και διαφωνίες επώνυμα στη διεύθυνση tessas@freemail.gr

Τετάρτη 17 Μαΐου 2017

Η συμμετοχή του Δέσκειου Γυμνάσιου Πάργας στο μαθητικό φεστιβάλ Πρέβεζας

   Με την παράσταση «Τρόμος και αθλιότητα του Γ’ Ράιχ» από το Δέσκειο Γυμνάσιο Πάργας ξεκίνησε το απόγευμα της Δευτέρας (8/5/2017) το μαθητικό φεστιβάλ θεάτρου που διοργανώνει η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Πρέβεζας.
Ο διευθυντής δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης Ν. Πρέβεζας κ. Κώστας Καμπουράκης έδωσε συγχαρητήρια σε όλους τους μαθητές και τους καθηγητές που τη φετινή χρονιά μόχθησαν για αυτές τις θεατρικές παραστάσεις, ενώ τόνισε: «με τις θεατρικές παραστάσεις υλοποιούμε μια αντίληψη που έχουμε για την εκπαίδευση που εντάσσεται στο λεγόμενο ανοιχτό σχολείο. Ένα σχολείο που πέρα από το στενό αναλυτικό πρόγραμμα πρέπει να κάνεις και άλλες δράσεις τις οποίες να απευθύνει στην ευρύτερη κοινωνία. Νομίζω ότι το θέατρο είναι ένας πρώτης τάξεως εργαλείο για να μπορέσουν οι μαθητές μας να αναπτύξουν τις εκφραστικές τους ικανότητες, να καλλιεργήσουν τον προφορικό λόγο και να μάθουν να συνεργάζονται».

Η παράσταση που παρουσίασε το Δέσκειο Γυμνάσιο βασίστηκε στο βιβλίο του Μπρεχτ «Τρόμος και αθλιότητα του Γ’ Ράιχ» το οποίο περιλαμβάνει 24 σκηνές τις οποίες έγραψε ο Μπρεχτ όταν ήταν εξόριστος, μέσα από τις οποίες μας μεταφέρει στα χρόνια πριν τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο, στα «εργα και τις ημέρες» των ναζί. Οι μαθητές επέλεξαν να παρουσιάσουν 4 σκηνές από το έργο του Μπρεχτ και χειροκροτήθηκαν θερμά από το κοινό που παραβρέθηκε στην αίθουσα της Θεοφανείου.
Υπεύθυνοι καθηγητές: Κωνσταντίνα Τσούτση, Τάσος Μακρογιαννόπουλος
Σκηνοθεσία: Βαγγέλης Ανδρέου
Πρωτότυπη μουσική: Τάσος Μακρογιαννόπουλος
Πιανίστας: Σπύρος Γάτος
Έπαιξαν οι μαθητές: Γεωργία Γκιώνη, Κατερίνα Χαλκή, Ελένη Πάνου, Δημήτρης Φιλίππου, Ηλίας Μάρκο, Φώτης Σιαβίκης, Αλεξάνδρα Πιτσαρού, Ευτυχία Πατέρα, Σπύρος Γάτος, Νικολέτα Πατέρα, Ναταλία Τζούρου.
Το είδαμε: parganews.com

Πηγή: Αναδημοσίευση από τη σελίδα  gymparga.

Δεν υπάρχουν σχόλια: