Ένα επώνυμο blog που γράφει και αναδημοσιεύει θέματα που αφορούν τον Καποδιστριακό Δήμο Πάργας. Oι αναρτήσεις του δεν αποτελούν υποχρεωτικά και άποψη του διαχειριστή
Για αναρτήσεις και διαφωνίες επώνυμα στη διεύθυνση tessas@freemail.gr

Παρασκευή 19 Μαΐου 2017

Δέσκειο Γυμνάσιο Πάργας, oι δύο μουσικές εκδηλώσεις του σχολείου μας.

   Την περασμένη βδομάδα, στις 10 και 12 Μάη, η μουσική ομάδα του σχολείου μας συμμετείχε σε μουσικές εκδηλώσεις στην Πάργα, μαζί με τη χορωδία Rosa από το Brno της Τσεχίας, η οποία μας τίμησε με την παρουσία και τη συνεργασία της.

Την Τετάρτη, μπροστά στην προβλήτα και δίπλα στην Άγκυρα, δόθηκε η πρώτη συναυλία, ενώ την Παρασκευή, στον χώρο του Κάστρου, δόθηκε η δεύτερη συναυλία.
Το κοινό, ντόπιοι και τουρίστες, χάρηκαν μια μουσική γιορτή, όπου ακούστηκαν τραγούδια στην ελληνική, στην τσεχική, αλλά και στην αγγλική γλώσσα.


Από τη μια η χορωδία Rosa με την αρτιότητα και τον επαγγελματισμό της και από την άλλη τα παιδιά μας, ως μια μουσική παρέα, με φωνές που δεν επιλέχθηκαν μεν μετά από κάποιου είδους audition, αλλά ήθελαν να εκφραστούν, και μουσικούς-μαθητές που είτε προοδεύουν καθημερινά, είτε φαντάζουν ήδη καταξιωμένοι.
Ό,τι αφορά στην παρουσία του σχολείου μας στις μουσικές αυτές εκδηλώσεις σχετίζεται με πρόγραμμα του σχολείου μας, που κατ’ αυτόν τον τρόπο παρουσίασε τα αποτελέσματά του.

Ευχαριστούμε όσους βοήθησαν στην πραγματοποίηση αυτών των εκδηλώσεων και κυρίως τις μαθήτριες και τους μαθητές που συμμετείχαν μετά από πολλές, κοπιαστικές, μα ευχάριστες πρόβες, καθώς και τις οικογένειές τους που έδειξαν κατανόηση και στήριξη στα παιδιά τους κατά το διάστημα της προετοιμασίας.

Ευελπιστούμε πως θα υπάρχει συνέχεια, αν όχι σε πλαίσιο σχολικών δραστηριοτήτων, σε πλαίσιο μιας παρέας παιδιών που αγαπά τη μουσική και εκφράζεται μέσω αυτής. Άλλωστε αυτός ήταν ο πρωταρχικός στόχος από την αρχή της προσπάθειας.

Πηγή: Αναδημοσίευση από τη σελίδα  gymparga.

Δεν υπάρχουν σχόλια: