Ένα επώνυμο blog που γράφει και αναδημοσιεύει θέματα που αφορούν τον Καποδιστριακό Δήμο Πάργας. Oι αναρτήσεις του δεν αποτελούν υποχρεωτικά και άποψη του διαχειριστή
Για αναρτήσεις και διαφωνίες επώνυμα στη διεύθυνση tessas@freemail.gr

Σάββατο 10 Ιουνίου 2017

Δέσκειο Γυμνάσιο Πάργας. Πότε θα ανακοινωθούν τα αποτελέσματα του σχολείου μας.

https://3dwarehouse.sketchup.com/model/57d6c2c0d606015798785195cad0849b/The-high-school-of-Parga
Το μεσημέρι της Δευτέρας 12/06/2017  θα ανακοινωθούν τα αποτελέσματα προαγωγής και απόλυσης του σχολείου μας.

Πρέπει να γνωρίζετε ότι σύμφωνα  με το Π.Δ 126/2016 ισχύουν:

1. Στα μαθήματα της πρώτης ομάδας (Ομάδα Α) του άρθρου 2 του παρόντος διατάγματος (δηλαδή στα μαθήματα που εξετάστηκαν  γραπτά) βαθμός ετήσιας επίδοσης των μαθητών είναι το ένα τρίτο του αθροίσματος των βαθμών του πρώτου τετραμήνου, του δεύτερου τετραμήνου και της γραπτής ανακεφαλαιωτικής εξέτασης.

2. Στα μαθήματα της δεύτερης ομάδας (Ομάδα Β) και της τρίτης ομάδας (Ομάδα Γ) του άρθρου 2 του παρόντος διατάγματος (δηλαδή στα υπόλοιπα μαθήματα) βαθμός ετήσιας επίδοσης των μαθητών είναι ο μέσος όρος των βαθμών του πρώτου τετραμήνου και του δεύτερου τετραμήνου.
Ακόμη πρέπει να αναφέρουμε ότι   για την εξαγωγή του τελικού βαθμού κατά μάθημα ισχύει η στρογγυλοποίηση (π.χ. βαθμός  μεγαλύτερος ή ίσος του 9,5 γίνεται 10).
Δίνω τρία  παραδείγματα:


1. Σε μάθημα που δεν εξετάζεται γραπτά, αν ο βαθμός του 1ου τετραμήνου  είναι 9 και ο βαθμός του 2ου τετραμήνου είναι 10 τότε ο ετήσιος βαθμός στο μάθημα αυτό είναι 10. Επειδή 9+10 = 19 και 19:2 =9,5 που  είναι μεγαλύτερο ή ίσο του 9,5.

2. Αν σε μάθημα που εξετάζεται γραπτά, αν ο βαθμός του 1ου τετραμήνου είναι 8, ο βαθμός του 2ου τετραμήνου είναι 10, και το γραπτό βαθμολογηθεί με 10 τότε ο ετήσιος βαθμός στο μάθημα αυτό είναι 9.  Επειή 8+10+10 = 28 και 28:3 = 9,33 που δεν είναι μεγαλύτερο από το 9,5 κι έτσι ο ετήσιος βαθμός του μαθήματος είναι 9.

3. Αν σε μάθημα που εξετάζεται γραπτά, αν ο βαθμός του 1ου τετραμήνου είναι 8, ο βαθμός του 2ου τετραμήνου είναι 10, και το γραπτό βαθμολογηθεί με 11 τότε ο ετήσιος βαθμός στο μάθημα αυτό είναι 10.  Επειή 8+10+11 = 29 και 29:3 = 9,66  που  είναι μεγαλύτερο από το 9,5 κι έτσι ο ετήσιος βαθμός του μαθήματος είναι 10.

 Τέλος  σύμφωνα πάντα με το Π.Δ 126/2016 (άρθρο 12 παρ 4)

4 α. Ο μαθητής κρίνεται άξιος προαγωγής ή απόλυσης,

i) όταν έχει σε κάθε μάθημα βαθμό ετήσιας επίδοσης τουλάχιστον δέκα (10) ή

ii) όταν έχει γενικό μέσο όρο βαθμών ετήσιας επίδοσης τουλάχιστον δεκατρία (13).

β. Αν δεν πληρούνται οι παραπάνω προϋποθέσεις προαγωγής ή απόλυσης, ο μαθητής παραπέμπεται σε επαναληπτική εξέταση στα μαθήματα στα οποία ο βαθμός ετήσιας επίδοσης είναι μικρότερος από δέκα (10). Για τους παραπεμπόμενους μαθητές αμέσως μετά το τέλος της πρώτης εξεταστικής περιόδου καταρτίζεται με ευθύνη του Διευθυντή του Σχολείου και υλοποιείται από τους εκπαιδευτικούς πρόγραμμα υποστηρικτικής διδασκαλίας για κάθε μάθημα των Ομάδων Α και Β στο οποίο έχει παραπεμφθεί μαθητής. Συγκεκριμένα για κάθε μάθημα προσφέρεται πρόγραμμα διάρκειας πέντε έως δέκα (5-10) διδακτικών ωρών, ανάλογα με τις ανάγκες των μαθητών. Η υλοποίηση του ανατίθεται σε εκπαιδευτικούς του σχολείου από τον σύλλογο διδασκόντων. Στο τρίτο δεκαήμερο του Ιουνίου διεξάγονται οι επαναληπτικές εξετάσεις για τους παραπάνω μαθητές (δεύτερη εξεταστική περίοδος).

γ. Για τα μαθήματα της πρώτης ομάδας (Ομάδα Α) οι επαναληπτικές εξετάσεις είναι προφορικές και γραπτές. Ο Διευθυντής του σχολείου συγκροτεί διμελή επιτροπή εκπαιδευτικών του σχολείου που έχουν σε πρώτη ή σε δεύτερη ανάθεση το εξεταζόμενο μάθημα, η οποία διενεργεί τις προφορικές και γραπτές εξετάσεις. Η προφορική εξέταση προηγείται της γραπτής.

Για τα μαθήματα της δεύτερης και της τρίτης ομάδας οι επαναληπτικές εξετάσεις είναι προφορικές. Ο Διευθυντής του σχολείου συγκροτεί διμελή επιτροπή εκπαιδευτικών του σχολείου που έχουν σε πρώτη ή σε δεύτερη ανάθεση το εξεταζόμενο μάθημα, η οποία διενεργεί τις εξετάσεις.

δ. Αν και μετά τις επαναληπτικές εξετάσεις μαθητής της Α και Β τάξης δεν κριθεί άξιος προαγωγής σύμφωνα με την παράγραφο 4α του παρόντος άρθρου, τότε επαναλαμβάνει την τάξη.

Πηγή: Αναδημοσίευση από τη σελίδα gymparga.

Δεν υπάρχουν σχόλια: