Ένα επώνυμο blog που γράφει και αναδημοσιεύει θέματα που αφορούν τον Καποδιστριακό Δήμο Πάργας. Oι αναρτήσεις του δεν αποτελούν υποχρεωτικά και άποψη του διαχειριστή
Για αναρτήσεις και διαφωνίες επώνυμα στη διεύθυνση tessas@freemail.gr

Τετάρτη 26 Ιουλίου 2017

Αλέξης Σκάρπος - Ένας νέος μπουζουξής από την Πάργα.

   Ο Αλέξης Σκάρπος μπορεί να γνώρισε τους ήχους της Ηπείρου μέσα από το κλαρίνο, όμως η αγάπη του για το μπουζούκι και το λαϊκό τραγούδι τον οδήγησαν στο να ασχοληθεί με το συγκεκριμένο μουσικό όργανο, με το οποίο πλέον «ταξιδεύει» και προσπαθεί να πραγματοποιήσει τα μουσικά όνειρά του.

Δάσκαλος του σε αυτήν την προσπάθειά του ο αναγνωρισμένος σολίστ του μπουζουκιού αλλά και συνθέτης επιτυχημένων τραγουδιών Ευριπίδης Νικολίδης, συνεργάτης μεταξύ άλλων του Δημήτρη Μητροπάνου, του Γιάννης Πάριου, του Πασχάλη Τερζή και όχι μόνο.

Η παρουσία του Αλέξη Σκάρπου στην εκπομπή του Γιάννη Τζουανόπουλου στο Δεύτερο Πρόγραμμα και στη φωνή της Ελλάδας είχαν σαν κατάληξη την συμμετοχή του στην πρόσφατη συναυλία τιμής για τον Κώστα Βίρβο στο Βεάκειο Θέατρο του Πειραιά όπου συμμετείχαν σπουδαίοι καλλιτέχνες με τον δεύτερο στον συντονισμό και την παρουσίαση της βραδιάς.


Εκεί ο Ευριπίδης Νικολίδης, κατέθεσε ένα ιντερμέτζο με συνθέσεις που βασίστηκαν στο λόγο του μεγάλου μας λαϊκού στιχουργού, αποδοσμένο από τέσσερεις μπουζουξήδες.

Ένας εξ αυτών και ο Αλέξης Σκάρπος, που στα παρασκήνια, μας μίλησε για τη φλόγα του για το μπουζούκι και τα πολλά δεξιοτεχνικά και δημιουργικά που θέλει να πετύχει με αυτό.

Το μπουζούκι είναι ένα μουσικό όργανο που είναι άρρηκτα συνδεμένο με το ελλαδικό μουσικό τοπίο. Όπως και τα άλλα όργανα, απαιτεί μόχθο, κόπο, αφοσίωση, επιμονή, υπομονή, όραμα, δεξιότητα και προσωπικότητα.

Το ευχάριστο μυριάδες νέα παιδιά στα ωδεία συντρέχουν στα ωδεία αλλά και τους αυτόνομους δασκάλους για να εντρυφήσουν στα μυστικά του.

Μακάρι ο Αλέξης Σκάρπος, όπως και άλλοι συνοδοιπόροι του να βρουν το δρόμο τους και να γράψουν τις δικές τους σελίδες στο μουσικό μας γίγνεσθαι.


*Στις φωτογραφίες ο Αλέξης Σκάρπος με τους Ελένη Βιτάλη, Θέμη Αδαμαντίδη, Γιάννη Τζουανόπουλο και τους σολίστες του μπουζουκιού (από αριστερά προς τα δεξιά) Ευριπίδη Νικολίδη, Ηλία Πουρτσίδη, Παναγιώτη Κατρανίτσα, Μανώλη Καραντίνη και Δημήτρη Χιονά.

Πηγή: Αναδημοσίευση από τη σελίδα ogdoo.gr.

Δεν υπάρχουν σχόλια: