Ένα επώνυμο blog που γράφει και αναδημοσιεύει θέματα που αφορούν τον Καποδιστριακό Δήμο Πάργας. Oι αναρτήσεις του δεν αποτελούν υποχρεωτικά και άποψη του διαχειριστή
Για αναρτήσεις και διαφωνίες επώνυμα στη διεύθυνση tessas@freemail.gr

Σάββατο 26 Αυγούστου 2017

Μάγεψαν και φέτος τα Παργινά – Δεκάδες πυροτεχνήματα καθήλωσαν πλήθος κόσμου.

    Για ακόμα μία χρονιά η Πάργα γιόρτασε με φαντασμαγορικό τρόπο τον Δεκαπεντάυγουστο και την συμπλήρωση 104 χρόνων από την επιστροφή των Παργινών,  μετά την απελευθέρωσης από την Τουρκική Κατοχή το 1913.
Χιλιάδες κόσμου συγκεντρώθηκαν για ακόμα μία χρονιά στη παραλία της Πάργας για να παρακολουθήσουν την Βαρκαρόλα, η οποία συμβολίζει την επιστροφή των 4000 Παργινών που το 1819 αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν την πατρίδα τους  για  94 ολόκληρα χρόνια, όταν οι Άγγλοι αποφάσισαν να την πουλήσουν για 150 χιλιάδες λίρες στον Αλή Πασά.

Την Βαρκαρόλα όπως κάθε χρόνο συνόδευαν δεκάδες πυροτεχνήματα που εκτοξεύθηκαν στον ουρανό κάνοντας κυριολεκτικά την νύχτα – μέρα.
Ο τρόπος με τον οποίο η Πάργα γιορτάζει τον Δεκαπεντάυγουστο και τιμά την ιστορία της, την έχει κατατάξει ψηλά στις προτιμήσεις των επισκεπτών, οι οποίοι τα τελευταία χρόνια γεμίζουν ασφυκτικά την παραλία της, κάνοντας την σημείο συνάντησης όλης της Ηπείρου.

Είναι γνωστό άλλωστε πως για αυτή την ημέρα οι Παργινοί προετοιμάζονται καιρό πριν,  με την αμέριστη συμπαράσταση της Δημοτικής Αρχής, έχουν καταφέρει να κάνουν αυτό το τόπο τη συγκεκριμένη μέρα, σημείο αναφοράς!

Πηγή: Αναδημοσίευση από τη σελίδα  mypreveza.gr.

Δεν υπάρχουν σχόλια: