Ένα επώνυμο blog που γράφει και αναδημοσιεύει θέματα που αφορούν τον Καποδιστριακό Δήμο Πάργας. Oι αναρτήσεις του δεν αποτελούν υποχρεωτικά και άποψη του διαχειριστή
Για αναρτήσεις και διαφωνίες επώνυμα στη διεύθυνση tessas@freemail.gr

Σάββατο 16 Σεπτεμβρίου 2017

Πάργα - Κέρκυρα: Γαστρονομικό οδοιπορικό από την Ριβιέρα της Ηπείρου εως το Πριγκιπάτο του Ιονίου.

Τα FNL Best Restaurant Awards by Volvo, με το συναρπαστικό Volvo V90, επισκέφθηκαν τη Πάργα και την Κέρκυρα και ο Τάσος Μητσελής αποτυπώνει τις εντυπώσεις της ομάδας από αυτή τη γαστρονομική βόλτα.
    Σεπτέμβριος: Είναι η εποχή όπου τα FNL Best Restaurants Awards by Volvo για το 2017, μπαίνουν σιγά σιγά στην τελική τους ευθεία. Οπότε τα ταξίδια της επιτροπής αυξάνονται και πληθύνονται με σκοπό την αναζήτησή των καλύτερων εστιατορίων στις περιοχές που καρφιτσώσαμε και φέτος, για δεύτερη χρονιά, στον γαστρονομικό μας χάρτη. Όσο ανοιγόμαστε ανά την Ελλάδα, τα κριτήρια αξιολόγησης γίνονται μοιραία ολοένα και πιο αυστηρά. Άλλωστε, αυτό που επιδιώκουμε είναι τα αστέρια των FNL Best Restaurants Awards by Volvo, να φωτίζουν τα καλύτερα σημεία για φαγητό, εκείνα δηλαδή που πραγματικά ξεχωρίζουν και έχουν ουσιαστικό λόγο να βρίσκονται σε ένα τόσο αξιόπιστο οδηγό. Στο πλαίσιο της επίσκεψης μας στην Κέρκυρα για την τελική αξιολόγηση, η οποία πέρυσι ξεχώρισε όπως θα θυμάστε, με έξι αστεράτα εστιατόρια, κάναμε φέτος μια παράκαμψη στην εντυπωσιακή Πάργα.
Κρατηθείτε. Σε μισό χρόνο από αυτόν που χρειαζόμασταν συνηθώς από την Αθήνα. Απίστευτο κι όμως αληθινό! Μέσα στο καλοκαίρι παραδόθηκαν και τα τελευταία τμήματα της Ιονίας Οδού, οπότε το άπιαστο μέχρι πέρυσι σενάριο Αθήνα - Πάργα σε τέσσερις σχεδόν ώρες, έγινε πλέον εφικτό. Βέβαια, με το Volvo V90 D5 η οδήγηση αποκτά άλλες διαστάσεις. Γίνεται πιο απολαυστική και κυρίως πολύ ασφαλής και εντελώς ξεκούραστη. Η Volvo, ο κεντρικός χορηγός των γαστρονομικών βραβείων του FNL, συνεχίζει να είναι ο συγγενέστερος σε εμάς συνοδοιπόρος αυτής της γευστικής περιπέτειας που σκοπεύει να καλύψει μελλοντικά όλη την Ελλάδα.

Πάργα: Οι πρώτοι βηματισμοί και τα ξενοδοχεία που τους στηρίζουν.

Μπορεί να είναι κατ´εξοχήν μαζί με τα Σύβοτα το καλοκαιρινό ορμητήριο των Ηπειρωτών, παρόλα αυτά η Πάργα συμπεριλαμβάνεται τα τελευταία χρόνια σταθερά στην ατζέντα ολοένα και περισσότερων ταξιδιωτών από την Ελλάδα αλλά και το εξωτερικό. Η γειτονική Ιταλία για παράδειγμα είναι πάνω πάνω στη λίστα των κρατήσεων. Εδώ που τα λέμε λογικό, αν αναλογιστεί κανείς την ομορφιά της Πάργας η οποία είναι αδιαπραγμάτευτη. Τα κρυστάλλινα νερά του Ιονίου, ο γοητευτικός, αμφιθεατρικά χτισμένος παραδοσιακός οικισμός με θέα τους κοντινούς Παξούς και Αντίπαξους, ο θρυλικός Αχέροντας, οι μοναδικοί απόμεροι κολπίσκοι και το χαλαρό φυσικό περιβάλλον με το γαλάζιο και το πράσινο σε αρμονικό κοντράστ, συνθέτουν ίσως τον σημαντικότερο σταθμό της ηπειρωτικής ακτογραμμής.

Ανοίγοντας τώρα την κουβέντα του φαγητού που είναι και το ζητούμενό μας και χωρίς οι προσδοκίες σας να είναι στο φουλ, υπάρχουν αρκετά σημεία που θα καλύψουν αξιοπρεπώς τις ανάγκες των διακοπών σας. Κυρίως πεντανόστιμες και απλές ταβέρνες στα γύρω ορεινά χωριά και κάποια διάσπαρτα εστιατόρια, ιταλικά ή με θαλασσινά τα οποία σίγουρα δεν θα σας αφήσουν νηστικούς. Ψάχνοντας όμως το κάτι παραπάνω, οι επιλογές λιγοστεύουν αισθητά. Έπειτα από αρκετές γευσιγνωσίες, καταλήξαμε στο συμπέρασμα ότι η εστιατορική σκηνή της Πάργας, κινείται στα αντίστοιχα βατά μονοπάτια με αυτή της Ηπείρου. Σε αυτό το σημείο όμως, έρχονται στο προσκήνιο για ακόμη μια φορά τα ξενοδοχεία, επιδεικνύοντας μια θέληση να στοχεύσουν σε μια γαστρονομία υψηλότερου επιπέδου μιας και έχουν την άνεση να το κάνουν...
Διαβάστε ολόκληρο το αρθρο εδω.


Πηγή: Αναδημοσίευση από τη σελίδα fnl-guide.com.

Δεν υπάρχουν σχόλια: