Ένα επώνυμο blog που γράφει και αναδημοσιεύει θέματα που αφορούν τον Καποδιστριακό Δήμο Πάργας. Oι αναρτήσεις του δεν αποτελούν υποχρεωτικά και άποψη του διαχειριστή
Για αναρτήσεις και διαφωνίες επώνυμα στη διεύθυνση tessas@freemail.gr

Δευτέρα 25 Σεπτεμβρίου 2017

Συνάντηση στην Αθηνά με τον υπουργό υγείας για το κέντρο υγείας Πάργας

Ξενοδοχειακή Ένωση Πάργας.
Θέμα : Συνάντηση στην Αθηνά με τον υπουργό υγείας για το κέντρο υγείας Πάργας .
    Μετά την τελευταία συνάντηση η οποία έγινε στο πνευματικό κέντρο Πάργας , στην οποία παρευρέθη και η Ένωση μας αποφασίστηκε (από το συντονιστικό όργανο της κίνησης πολιτών για το κέντρο υγείας Πάργας) μετά από πρότασή μας να γίνει συνάντηση στο υψηλότερο δυνατό επίπεδο δηλαδή στον υπουργό υγείας και να τεθούν σε αυτόν τα θέματα λειτουργίας και οι ελλείψεις του.
Για την επίτευξη αυτού του στόχου ο πρόεδρος του συλλόγου αιμοδοτών Ανθούσης κος Περικλής Λιάκρης εξουσιοδοτήθηκε από την συνέλευση και ήλθε σε επαφή με τον βουλευτή του Νομού Πρέβεζας κο Μπάρκα ο οποίος και ανταποκρινόμενος άμεσα και θετικά έκλεισε το ραντεβού για την Παρασκευή 22/09/17.

Στην συνέχεια και για την καλύτερη οργάνωση της προσπάθειας η κυρία Ελσα Υφαντή (μέλος του συντονιστικού οργάνου της κίνησης πολιτών )ανέλαβε το συντονιστικό ρόλο της επαφής με την δημοτική αρχή αλλά και όλους τους εμπλεκόμενους έτσι ώστε η ομάδα επαφής με τον υπουργό να είναι έτοιμη και ενημερωμένη για το πρόβλημα.
Αποκορύφωμα αυτής της προετοιμασίας ήταν η σύσκεψη στην αίθουσα εκδηλώσεων του Παλατίνο Hotel στην Πάργα , στην οποία πήραν μέρος μετά από συνεννόηση με τον πρόεδρο της Ένωσης κο Δημακο Δημήτρη ο αντιπρόεδρος της ένωσης κος Ζυγουρης Αντώνης ο Εκτελεστικός διευθυντής κος Παππάς Ευθύμιος , η κα Ελσα Υφαντή και ο κος Βασίλειος Νάκας (τοπικός πρόεδρος Ανθούσης εκ μέρους της κίνησης πολιτών καθώς και ο πρόεδρος των αιμοδοτών Ανθούσης κος Λιάκρης Περικλής.
Εκεί μετά από εκτενή συζήτηση αποφασίστηκαν τα αιτήματα που έπρεπε να τεθούν στον υπουργό και εξουσιοδοτήθηκε η κυρία Υφαντή να συντάξει το σχετικό έγγραφο ,όπως και έγινε .
Στην συνέχεια και μετά από συνεννόηση και με το Δήμο Πάργας ενημερωθήκαμε ότι ο αντιδήμαρχος κύριος Λουκούμης Γιώργος θα συνόδευε την ομάδα επαφής .
Κατά την διάρκεια του ταξιδιού το οποίο έγινε ως επί το πλείστον με μέσον και πώρους της Ξενοδοχειακής Ένωσης Πάργας ενημερώθηκε ο κος Αντιδήμαρχος εκτενώς και ταυτίστηκε απόλυτα με το αίτημα της διεκδίκησης όλων των πολιτών της Πάργας για το κέντρο υγείας της .
Η ομάδα επαφής αποτελούμενη από τον βουλευτή κο Μπάρκα τον Αντιδήμαρχο κο Λουκουμη την κα Υφαντή και τον κύριο Νάκα (κίνηση πολιτών) τον κο Παππά εκπρόσωπο της Ξενοδοχειακής Ένωσης και τον κο πρόεδρο των νοσοκομειακών γιατρών Ελλάδος , έγινε δεκτή ,με θερμό μάλιστα τρόπο, από των υπουργό υγείας και το επιτελείο του στην αίθουσα συσκέψεων του υπουργείου.
Εκεί η μετά το καλωσόρισμα του υπουργού την συζήτηση άνοιξε η κα Υφαντή όχι μόνο ως γυναίκα αλλά και ως δυναμική παρουσία της κίνησης πολιτών , διαβάζοντας το έγγραφο το οποίο είχε προετοιμαστεί από πριν και επεξηγώντας το στην συνέχεια με καθαρό και δυναμικό λόγο.
Αμέσως μετά τον λόγο πήρε ο Εκπρόσωπος της ξενοδοχειακής ένωσης κος Παππάς Ευθύμιος ο οποίος αφού πρώτα ευχαρίστησε τον υπουργό για την υποδοχή και τον βουλευτή για όλες τις ενέργειες που κατέστησαν δυνατή την συνάντηση στην συνέχεια ανέλυσε διεξοδικά απευθυνόμενος απευθείας στον υπουργό τους οικονομικούς αναπτυξιακούς και κοινωνικούς λόγους για τους οποίους είναι απαραίτητη η οργάνωση στελέχωση και πλήρη λειτουργία του κέντρου υγεία Πάργας στην μεγαλύτερη τουριστική πόλη της ΒΔ Ελλάδας , κατά την καλοκαιρινή και χειμερινή περίοδο. ο υπουργός έδειξε αμέσως να κατανοεί στην αρχή και να αποδέχεται στην συνέχεια την ορθότητα των ισχυρισμών τόσο σε οικονομικό όσο και σε κοινωνικό επίπεδο σε αυτό βοήθησε μάλιστα τόσο το ότι ο κος Ξανθός κατάγεται από την Κρήτη (μεγάλο τουριστικό προορισμό) τόσο επίσης και από την τοποθέτηση του προέδρου της Ανθούσης κου Νάκα ο οποίος από την δική του πλευρά παρουσίασε με σωστό τρόπο το αίτημα .
Τον λόγο επίσης πήρε ο αντιδήμαρχος κος Λουκούμης ο οποίος δήλωσε απερίφραστα την πλήρη υποστήριξη στα λογικά και αναγκαία αιτήματα ενημερώνοντας τον υπουργό ότι ο δήμος Πάργας θα υποστηρίξει με όλους τους τρόπους την λειτουργία του κέντρου υγείας Πάργας και μιλώντας προσωπικά για τον ίδιο υποστήριξε ότι για αυτό αυτόν το Κέντρο Υγείας Πάργας που δέχεται χιλιάδες περιστατικά κατά την καλοκαιρινή περίοδο πρέπει να λειτουργεί πλήρως στελεχωμένο όλο το χρόνο.
Τελευταίος μίλησε ο πρόεδρος των νοσοκομειακών γιατρών Ελλάδας ο οποίος δήλωσε ότι παρευρίσκετε συμβουλευτικά ως μέλος της ομάδας επαφής έτσι ώστε τεχνικά λειτουργικά θέματα να μπορούν να γίνουν περισσότερο κατανοητά .
Αφού λοιπόν τελείωσαν όλες οι τοποθετήσεις ο κος Υπουργός ζήτησε από τον βουλευτή κο Μπάρκα να τοποθετηθεί ,πράγμα και το οποίο έγινε , ο βουλευτής αφού ανέλυσε το πρόβλημα της υποστελέχωσης καθώς και της λειτουργίας του κέντρου υγείας Πάργας ανέφερε όλες τις ενέργειες τις οποίος ο ίδιος έχει κάνει για το σκοπό αυτό. Ζήτησε εντέλει από τον υπουργό να γίνουν δεκτά τα αιτήματα των πολιτών της Πάργας αναφέροντας και ο ίδιος εκτενώς τους λόγιους για τους οποίους αυτά είναι σωστά .
Ενώσω η συζήτηση προχωρούσε τον λόγο πήρε ο διοικητής της 6ης ΥΠΕ κος Νικολόπουλος ο οποίος ανέλυσε την υφιστάμενη κατάσταση καθώς και λύσεις τις όποιες προτείνει και με την σειρά της η διευθύντρια του γραφείου του υπουργείου υγείας .
Τέλος το λόγο πήρε ο υπουργός Κος Ξανθός ο οποίος δήλωσε ότι η συγκροτημένη παρουσία των δημοτών της Πάργας τα επιχειρήματα και ο λόγος των εκπροσώπων της είναι τέτοιος έτσι ώστε ο υπουργός να δεχτεί κατ αρχήν την ορθότητα των αιτημάτων και στην συνέχεια να δεσμευτεί για τα κατωθι
1 άμεσα εντός Οκτώβριου στο διαδικασία για μόνιμους γιατρούς να δοθεί προτεραιότητα στο κέντρο υγείας Πάργας δηλαδή μόνιμος γιατρός να πάρει θέση σε αυτό
2 να στελεχωθεί με ένα αγροτικό γιατρό άμεσα μαζί με τον ήδη υπάρχοντα γιατρό
3 μετά την συνταξιοδότηση του κου Παρασκευόπουλου
θα γίνει ο διορισμός και δεύτερου μόνιμου ιατρικού προσωπικού γιατρού δηλαδή προς αντικατάσταση του
4 αποφασίστηκε να συνεχισθεί η λειτουργία του κέντρου υγείας ως έχει και να μην υποβαθμιστεί καθώς και η εκ περιτροπής λειτουργίας του τους χειμερινούς μήνες όπως γινόταν μέχρι τώρα με επιπλέον το ότι ο γιατρός της Πάργας δεν θα κάνει εφημερίες αλλού .
5 δεσμεύτηκε ο υπουργός ότι θα συνεχιστεί το ήδη λειτουργών σύστημα 24h με τα νοσοκομειακά αυτοκίνητα καθώς και στο άμεσο μέλλον η δημιουργία δομής στο Μεσοπόταμο 24 όρου βάσεως για την μεταφορά επειγόντων περιστατικών.
Ελπίζουμε ότι όλα αυτά για τα οποία δεσμεύτηκε ο υπουργός ενοποιών μας θα γίνουν πράξη και έτσι αυτή η προσπάθεια μας και των συμπολιτών μας δεν θα πάει χαμένη .
Το Δ.Σ της Ξενοδοχειακής Ένωσης Πάργας
Ο πρόεδρος
Δημακος Δημήτρης

Πηγή: Αναδημοσίευση από τη σελίδα  Ξενοδοχειακή Ένωση Πάργας στο Φέισμπουκ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: